Cristina Preda

 • Written by admin
 • August 26, 2015 at 11:09 am
 • 0
 • Cristina Preda

  Maria Cristina Preda, mamă a doi copii de 5 și 7 ani, este fondatorul Asociației Echilibria www.echilibria.ro și co-fondator al ADEMR (Asociatia pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori in Romania) și a Institutului Montessori București www.institutulmontessori.ro. Cristina este absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale în anul 1997 cu experiență relevantă în vânzări și top management în corporații multinaționale.

  După ce a devenit mamă, a îmbinat pasiunea sa mai veche pentru hrana sănătoasă cu interesul din ce în ce mai crescut pentru educația alternativă. Astfel, căutările atente au condus-o către pedagogia Montessori, pe care a văzut-o în plină desfășurare într-o vizită la o școală în SUA în anul 2010. Drept urmare, în urmă cu 5 ani a luat ființă Echilibria Montessori Education, un concept care îmbină hrana sănătoasă și pedagogia Montessori autentică.

  În pedagogia Montessori educația începe prin experimentarea vieții reale si a materialelor concrete, rolul profesorului fiind acela de a sugera mai degrabă și nu de a ordona. Libertatea de mișcare și de expresie a copilului este un aspect foarte important, însă aceasta nu implică libertate fără responsabilitate. ”Limitele pentru care pledeaza Maria Montessori se referă la acelea care îl ajută pe copil să se adapteze corect din punct de vedere social pentru a putea deveni un adult echilibrat.”, ne spune Cristina Preda,

  Una dintre particularitățile pedagogiei Montessori este aceea că se ocupă și de dezvoltarea copiilor care au vârste până în 3 ani, considerând această perioadă ca fiind foarte importantă în clădirea fundației pe care se va lucra începând cu ciclul preșcolar. Cristina a înțeles întotdeauna importanța unei temelii puternice și de aceea a urmat cursurile Asociației Internaționale Montessori www.montessori.org.ro pentru nivelul de vârstă 0-3 ani. „În Montessori, primii 6 ani de viață ai copilului au în comun mintea absorbantă cu diferența majoră că până la vârsta de aproximativ 3 ani vorbim despre minte neconștientă și după aproximativ 3 ani de dezvoltarea voinței conștiente”, concluzionează Cristina.

  Vă așteptăm la conferință pentru a înțelege principiile Educației Montessori și a pleca acasă cu idei practice de activități în stil Montessori.

   

  CEP 2015

  Primele 1000 de zile care durează 100 de ani

  În atelier vom atinge aspecte cum ar fi:

  • activități practice din clasa Montessori care pot fi oferite celor mici și acasă
  • schema corporală și imaginea de sine a copilului
  • folosirea toaletei și renunțarea la scutec și suzetă cât mai devreme– avantaje/dezavantaje prin explorarea aspectelor fizice, psihologice și culturale

  În urma atelierului putem să:

  • aflăm importanța folosirii toaletei cât mai devreme
  • cunoaștem exemple de activități pe care le putem realiza cu copiii acasă

  Cristina Preda va prezenta workshop-ul, sâmbătă, 17 mai, între 10:00-13:00, în sala Belvedere

  Vezi programul CEP 2015Înscrie-te la CEP 2015

 

Lasa un comentariu

 

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

*

 • Contact